NK Samobor

O Klubu

NK Samobor

Povijest kluba

U prostorijama Nogometnog saveza Jugoslavije 30. rujna 1985. obavljeno je izvlačenje parova šesnaestine finala Jugo-kupa. Tajnik kluba Boris Lacković izvukao je “Budućnost” iz Titograda (sada Podgorica).

Bez sumnje da je već probojem među 32 najuspješnije momčadi bivše Jugoslavije, u šesnaestfinalu, “Samobor” zabilježio svoj najveći usjeh i 60 godina svoga djelovanja. 29. listopada 1985. godine, nešto prije 14,00 sati, na teren su izašle momčadi “Budućnosti” i “Samobora”.

Susret je vodio B. Jović iz Splita pred oko 5000 gledatelja! Utakmicu je snimala čak i televizija. “Čuda nije bilo, ali ga je moglo biti, jer su Samoborci televizija”

Galerija

Mi smo NK Samobor!

100 godina tradicije
3. NL Centar (Seniori)
Generacijska nogometna zajednica

1947.

Razvoj nogometnog kluba samobor

Nogometni sport u Samoboru imao je od početka mnogo prijatelja, a bila je želja svih da NK "Samobor" postane što uspješniji sportski kolektiv. U ljeto 1946. samoborskim nogometašima došao je za trenera nekadašnji reprezentativac i igrac HSK "Građanski" iz Zagreba, August Bivec. Pod njegovim stručnim vodstvom "Samobor" je postizao zaista zavidne rezultate, posebno u 1948. godini, kada je poslije sezone 1947/48. osvojio prvo mjesto u Zagrebačkom okrugu i ušao u kvalifikacije za prvenstvo III. zone Hrvatske.
Postani član kluba

Za NK Samobor igrali su mnogi poznati igrači

Tomislav Butina (Hrv. reprezentacija, Dinamo)
Igor Bišćan (Liverpool, Dinamo, Hrv. reprezentacija)
Tomislav šokota (Dinamo, Hrv. reprezentacija)
Slađan Ašanin (Borussia M, Slavia Prag)
Besnik Hasi (Genk, Anderlecht, Albanija)
Fatmir Vata (Arminia B, Albanija)
Mario Musa (Dinamo)

Žuto-Plavi

Seniori

Upoznajte našu seniorsku ekipu koja se natječe u 3. NL Centar
Pogledaj više

Stručni stožer

Naš trenerski kadar je nikad kvalitetniji. Upoznajte naše trenere koji doprinose razvoju mladih igrača omladinskog pogona i seniorske ekipe.
O nama

Škola nogometa

Djeca su budućnost koja igraju najvažniju poziciju na terenu u našem klubu.
Upoznaj nas

Želite li postati član kluba?

Pridružite nam se